PRAKTISCHE INFORMATIE

Inschrijven

Inschrijven voor de schoolvoorstellingen kan door het inschrijvingsformulier (zie hierboven) ingevuld door te sturen naar lise.beerten@geel.be. Alle formulieren worden in volgorde van indienen verwerkt. Gelieve voor elke voorstelling het aantal klassen en het aantal leerlingen in te vullen. Vergeet zeker niet om voor elke voorstelling ook een alternatief aan te duiden. Sommige voorstellingen zijn immers zeer snel volgeboekt. 

Opgelet: dit inschrijvingsformulier geldt niet als een definitieve reservatie. Tegen het einde van het schooljaar verneem je van ons welke activiteiten voor jouw klas(sen) genoteerd staan zodat je die kan opnemen in de schoolkalender. In september ontvang je van ons een te controleren en te handtekenen formulier. Daarop vermelden we de data en uren waarop de leerlingen van jouw school in de Werft verwacht worden. Je vult het definitieve aantal leerlingen in en stuurt een ondertekend exemplaar terug naar de Werft. Vermeld ook steeds het aantal begeleiders! 

Zorg ervoor dat dat bij de inschrijving het aantal leerlingen zo goed mogelijk klopt. Indien de dag van de voorstelling de afwijking van het aantal leerlingen groter is dan 10%, dan wordt 90% van het bevestigde aantal aangerekend.

Toegangsprijzen & betaling

We proberen onze toegangsprijzen zo laag mogelijk te houden en berekenen ze op basis van de effectieve productieprijs. Op die manier blijft de Werft investeren in cultuur voor kinderen en jongeren. Leerlingen die over een UIT-pas Kempen met kansentarief beschikken, krijgen een korting van 80%. Gelieve bij het doorgeven van het aantal leerlingen in te vullen hoeveel leerlingen over een UIT-pas Kempen met kansentarief beschikken. De toegangsprijs kan verschillen per activiteit en is terug te vinden in de schoolbrochure. Begeleidende leerkrachten mogen de activiteit gratis bijwonen.

Na de activiteit sturen wij je een factuur op basis van het aantal aanwezig leerlingen. We verwachten een betaling per overschrijving binnen de maand na ontvangst van de factuur.

Naar de Werft

CC de Werft is een van de cultuurschakels van Cultuurkuur. Cultuurkuur is een online platform waar school en cultuur elkaar ontmoeten en dit doen ze door ondersteuningsprojecten te voorzien. Eén van die projecten is DynamoOPWEG. Met het project DynamoOPWEG reis je gratis volgens de bestaande dienstregeling van De Lijn naar culturele bestemmingen en terug. Zo vaak je maar wil. Meer info vind je hier of bij onze jeugdprogrammator Lise Beerten (lise.beerten@geel.be). 

Voorwaarden voor wijzigingen en annuleringen

Wanneer je je inschrijft voor een schoolvoorstelling georganiseerd door AGB Cultuur (de structuur achter cultuurcentrum de Werft in Geel), dan verklaar je je akkoord met onze voorwaarden met betrekking tot annulering of wijziging van die inschrijving. Klik hier om ze na te lezen.

Scholen in voorstellingen uit het vrijetijdsaanbod

Sommige scholen organiseren na de schooluren ook activiteiten met leerlingen, al dan niet op vrijwillige basis. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. Mocht je een uitstap naar een reguliere voorstelling in de Werft overwegen, laat ons dan zeker iets weten. Stuur een mailtje naar lise.beerten@geel.be en we bekijken hoe we je verder kunnen begeleiden in het maken van de juiste keuze. 

Zin om ook eens een schoolvoorstelling bij te wonen overdag?

Heb je overdag tijd en zin om een schoolvoorstelling mee te pikken? Dan bieden we je de mogelijkheid om een kaartje voor een schoolvoorstelling te kopen. Meer info via info.dewerft@geel.be of via 014 56 66 66.

OMKADERING

We leven steeds meer in de digitale wereld en dat merken we ook tijdens voorstellingen. Kinderen en jongeren zijn minder vertrouwd met het live gebeuren op het podium. Theater en theater kijken is voor de meeste leerlingen – ook na meerdere voorstellingen– nog geen vertrouwd gebeuren. Sommige voorstellingen hebben qua inhoud, maar vooral naar vorm en uitwerking (veel) baat bij een actieve voorbereiding in de klas. Een goede voorbereiding (en ook nabespreking) is goud waard en vormt een belangrijke factor in de theaterbeleving van de leerling.

Een voorbereiding hoeft niet altijd lang te duren. Een lesmap kan daarbij helpen. Beschikbare lesmappen sturen we – in de mate van het mogelijke – ruim op voorhand toe via mail naar het mailadres van degene die de aanvraag heeft verstuurd. Op de webpagina van de voorstelling vind je ook steeds de meest recente info terug, net zoals foto’s, filmpjes en trailers, recensies en nuttige links. 

Hieronder een kort voorbeeld van een inhoudelijke voorbereiding bij een voorstelling:

-        Naar welke voorstelling ga je kijken? Welk genre?
-        Wat is de titel van de voorstelling? Wie heeft de voorstelling gemaakt?
-        Bespreek waarover de voorstelling zal gaan.
-        Bekijk samen de trailer.
-        Doe enkele opdrachten uit de lesmap.

Naast het inhoudelijke speelt het praktische ook een belangrijke rol. Waar vindt de voorstelling plaats? Hoe gedraag je je in een voorstelling? Wat zijn de theatercodes? Mag je lachen als je iets grappig vindt? Of moet je net stil zijn? Mag je een foto nemen wanneer je iets leuks op het podium ziet? Mag ik Snapchat checken op mijn gsm?

Vergeet de theatercodes zeker niet te overlopen met je leerlingen. Deze afspraken zijn voor veel leerlingen immers niet zo vanzelfsprekend. In dit document staan alle theatercodes nog eens netjes opgelijst en kan je inspiratie opdoen voor de voorbereiding in de klas.

Soms is een voorbereiding niet voldoende en vraagt een voorstelling om een klasgesprek achteraf. Maak hier zeker ruimte voor. Een voorstelling kan de leerlingen erg raken of blijven hangen. Reacties kunnen heftig zijn: positief of negatief. Durf met je leerlingen in gesprek te gaan over wat je net gezien hebt.

Hulp nodig bij de voorbereiding van een theaterbezoek? Vragen over de aanpak of bij de inhoud van een voorstelling? Je mag onze jeugdprogrammator Lise (lise.beerten@geel.be of 014 56 66 62) altijd contacteren. Zij helpt jou graag verder!

CULTUURKUUR

CC de Werft is een van de cultuurschakels van Cultuurkuur. Cultuurkuur is een platform waar school en cultuur elkaar ontmoeten en dit doen ze door ondersteuningsmogelijkheden te voorzien. 

-        DynamoOPWEG
Ga dankzij dynamoOPWEG gratis met De Lijn op klasuitstap naar een culturele bestemming. Meer info kan je hier terugvinden.

-        DynamoPROJECT
Ontvang financiële steun voor jouw creatieve schoolproject dankzij dynamoPROJECT. Meer info vind je hier.