Rolwagengebruikers
Het cultuurcentrum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Stel het baliepersoneel bij je bestelling op de hoogte zodat hiermee rekening kan worden gehouden bij het toekennen van jouw plaats, want rolstoelplaatsen zijn beperkt! Indien je bij je reservering niet kenbaar maakt dat je een rolstoelplaats nodig hebt, kan je hier op de dag van de voorstelling geen aanspraak meer op maken en bij een uitverkochte voorstelling kan je de toegang tot de zaal geweigerd worden. Breng ons dus tijdig op de hoogte.

Geluidsbescherming
De Werft leeft de Vlaamse geluidsreglementering na die sinds 1 januari 2013 van kracht is en die als doel heeft de gehoorschade te beperken. Naast het meten en het beperken van het aantal decibels, stellen we bijkomend gehoorbescherming ter beschikking.

Slechthorenden
De schouwburg van de Werft beschikt voor voorstellingen met zittribune over een ringleiding. Deze ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid van het podium kunnen beluisteren. Slechthorenden kunnen hun hoortoestel op de ‘T’-stand zetten. Door middel van inductie ontvangt het hoortoestel het signaal uit de ringleiding. Elke individuele luisteraar met een hoortoestel kan kosteloos en draadloos gebruikmaken van deze ringleiding.

Zie ook ons project.