© Abattoir Fermé

Alles gaat kapot

Abattoir Fermé
za 26 apr om 20u15 - 21u45
za 26 apr
20u15 - 21u45
  • za 26 apr
    20u15 - 21u45
    CC de Werft, Geel
    Schouwburg

Glas versplintert, plaaster barst en kleding rafelt. Metaal roest, water wordt brak en lichamen vergaan tot stof. Continenten scheuren zich los en machtige beschavingen vallen. Er is niks zo groot of klein dat het niet stukgaat. Als je het woord ‘ONBREEKBAAR’ in gewapend beton zou gieten en van een torenhoog gebouw naar beneden zou gooien, dan zou het breken. Echt àlles gaat kapot.

De nieuwste voorstelling van Abattoir Fermé is een komedie over een onfortuinlijke architectenfamilie waarin alles hapert, breekt of tegen de vlakte gaat. Huisraad sneuvelt, relaties vallen in duigen en interieurs worden gesloopt tot alleen nog atomen overblijven. En wanneer ook die atomen splitsen, gaat alles – definitief – Kapot.

Oh ja! Omdat het maar normaal is dat een familie architecten in een sublieme woonst leeft, wordt het decor ontworpen door architect Ben van Berkel en zijn wereldberoemde UNStudio – bekend van futuristische wolkenkrabbers, bruggen, stations en musea van Shenzhen tot New York. Het architecturaal ontwerp wordt vervolgens vakkundig gesloopt door Abattoir’s huisscenograaf Sven van Kuijk. Want zelfs voor exquise architectuur geldt: alles gaat kapot.

Startschot Tarief: 17 €
Aanloop Tarief: 20 €
Laatste Kans Tarief: 23 €

 

Credits

Tekst & regie Stef Lernous
Spel Steve Geerts, Kirsten Pieters, Tine Van den Wyngaert, Chiel van Berkel
Architecturaal ontwerp Ben van Berkel
Scenografie & sloopwerken Sven Van Kuijk
Techniek Thomas Vermaercke, Wim Bernaers
Productie Abattoir Fermé / Kunstencentrum nona
Coproductie Perpodium
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, stad Mechelen en de taxshelter van de Belgische Federale Overheid.