Adres
Cultuurcentrum de Werft - Werft 32 - 2440 Geel

Telefonisch bereikbaar:
dinsdag tot vrijdag van 10u00 tot 12u00 en van 13u30 tot 16u00
zaterdag van 10u00 tot 12u00
• reservering en onthaal: 014 56 66 66
info.dewerft@geel.be
• zaalverhuur: 014 56 66 60
zalen.dewerft@geel.be
• website: www.dewerft.be

Openingsuren balie
• dinsdag t.e.m. zaterdag: van 10u00 tot 12u00

Aanvangsuren voorstellingen (meest voorkomende)
Avondvoorstelling: 20u15
Familievoorstelling: 14u30 of 19u30
Dagvoorstelling: 14u00

Avondkassa
Eén uur voor aanvang van de voorstelling is onze balie open. Er worden dan uitsluitend tickets voor die voorstelling behandeld, je kunt dan geen tickets voor andere voorstellingen reserveren. Je dient je tickets minimaal 30 minuten voor aanvang van de voorstelling af te halen.
Indien je je kaarten niet tijdig afhaalt, zullen ze worden doorverkocht, zonder dat jij een terugbetaling ontvangt.

Families
We houden van het principe ‘jong geleerd is oud gedaan’. We willen bij zoveel mogelijk kinderen de creativiteit stimuleren door hen met kunsten in contact te brengen.
Bij iedere activiteit voor families worden minimumleeftijden opgegeven. Deze zijn door experts opgesteld. We vragen om die te accepteren. We behouden ons het recht om te jonge kinderen toegang tot de zaal te weigeren.
Volgende zaken zijn in ons cultuurcentrum voorhanden om jullie bezoek vlot te laten verlopen: een microgolf om babyvoeding op te warmen en kinderstoelen in het café, een verschoontafel in het toilet voor mindervaliden, buggy’s kunnen gratis en veilig in de vestiaire geplaatst worden tijdens de voorstelling.
Vooraf wordt aangegeven op de schermen in de foyer hoe lang de voorstelling duurt en of er een pauze is. We zorgen bij voorstellingen vaak voor toegankelijke omkadering in de foyer, aangepast aan de thema’s uit de voorstelling zodat het wachten tot het start op een fijne manier kan gebeuren. Waar mogelijk zorgt het café ook voor een aangepaste kinderkaart.
We beschikken niet over kinderopvang en een aangepast kindertoilet. Kinderen mogen uiteraard gebruik maken van de reguliere toiletten.

Rolwagengebruikers
Het cultuurcentrum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Stel het baliepersoneel bij je bestelling op de hoogte zodat hiermee rekening kan worden gehouden bij het toekennen van jouw plaats, want rolstoelplaatsen zijn beperkt! Indien je bij je reservering niet kenbaar maakt dat je een rolstoelplaats nodig hebt, kan je hier op de dag van de voorstelling geen aanspraak meer op maken en bij een uitverkochte voorstelling kan je de toegang tot de zaal geweigerd worden. Breng ons dus tijdig op de hoogte.

Geluidsbescherming
De Werft leeft de Vlaamse geluidsreglementering na die sinds 1 januari 2013 van kracht is en die als doel heeft de gehoorschade te beperken. Naast het meten en het beperken van het aantal decibels, stellen we  bijkomend gehoorbescherming ter beschikking.

Slechthorenden
De schouwburg van de Werft beschikt voor voorstellingen met zittribune over een ringleiding. Deze ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid van het podium kunnen beluisteren. Slechthorenden kunnen hun hoortoestel op de ‘T’-stand zetten. Door middel van inductie ontvangt het hoortoestel het signaal uit de ringleiding. Elke individuele luisteraar met een hoortoestel kan kosteloos en draadloos gebruikmaken van deze ringleiding.

Luchtkwaliteit schouwburg
De luchtkwaliteit in de schouwburg wordt continu gemonitord en de automatische regeling zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit steeds optimaal blijft.