© Spark

Bach Berio Beatles - Nieuwjaarsconcert

Spark
za 11 jan om 20u00
za 11 jan
20u00
  • za 11 jan
    20u00
    CC 't Schaliken, Grote markt 35, Herentals
    Zaal 't Schaliken

Het Duitse ensemble Spark brengt drie iconen uit de westerse muziek samen: Johann Sebastian Bach, Luciano Berio en The Beatles. Hoewel deze drie klankwerelden ogenschijnlijk ver uit elkaar liggen, verenigt Sparks deze. Het ensemble probeert zichzelf zo steeds opnieuw uit te vinden.

Met meesterlijke vaardigheid combineert Spark Bachs contrapunt, bekende Beatles-hits en Berio's avant-gardeklanken tot nieuwe soundscapes. Ze laten zien dat Bach, Berio en The Beatles meer gemeen hebben dan je zou denken. Ook tonen ze aan dat de geest van Berio en The Beatles al aanwezig was bij Bach.

Johann Sebastian Bach was de grondlegger van de klassieke muziek. Luciano Berio was een van de meest invloedrijke componisten van de twintigste eeuw. En The Beatles hebben een ongelooflijke stempel gedrukt op de hedendaagse popmuziek.

Spark staat bekend om zijn meeslepende live-optredens met een hoog energiegehalte. Met bruisende vitaliteit en de pulserende kracht van een rockband leven de vijf uitstekende musici zich op het podium uit. Samen presenteren zij hartstochtelijke muziek, waar de vonken van afspringen. Samen zijn ze Spark. In 2011 won het ensemble de muziekprijs ECHO Klassik, te vergelijken met de Edison Classical Music Award.