© Birgit Kersbergen

Goleman

Peter Holvoet Hanssen, Mauro Pawlowski en Leen Diependaele
vr 31 jan om 20u00
vr 31 jan
20u00
  • vr 31 jan
    20u00
    CC 't Schaliken, Grote markt 35, Herentals
    Zaal 't Schaliken

P oetry M usic L ab staat voor Peter Holvoet-Hanssen, Mauro Pawlowski en Leen Diependaele. Zij trekken rond met hun Medicine Show en verbinden poëziemuziek met commedia dell’arte.

De steeds schrikbarender Reus Goleman rukt verder op. Drie troubadours gaan hem tegemoet: muzikant-componist Mauro Pawlowski en elektronica-artieste Leen Diependaele en dichter Peter Holvoet-Hanssen die unieke, zing-zeggende verzen brengt. Zij zullen je in trance brengen met hun composities van zinderende zang.

Dit P oëzie-M uziek wapent zich met gebalde verbeeldingskracht en neemt met elke song een andere vorm aan. Kunnen de bezwerende liederen de golem-man van de wijs brengen? Het labo – dat seismografisch contact heeft met de reus – roept de hulp in van een uitzonderlijke Herentalse held. Tijdens het optreden zullen de vibes gebruikt worden om verbinding te leggen met de reus.

Zal Goleman heel even tot stilstand gebracht kunnen worden? Wellicht niet, maar elke poging telt.

Peter Holvoet-Hanssen schrijft al langer over Reus Goleman. In 2024 bracht hij zijn bijzonder lovend ontvangen apotheose-gedichtenboek Goleman uit. De teksten van de songs zijn gebaseerd op Peters allermooiste, bezwerende verzen. Leonard Cohen zelve zou tevreden zijn.