Niemands Noten

le Pavillon de Musique
vr 21 mrt om 06u00
vr 21 mrt
06u00
  • vr 21 mrt
    06u00
    Sint-Catharinakerk, Herentals
    Begijnhof

Niemands Noten zoekt de componist achter vier naamloze partituren. In een bibliotheek in Stockholm vond violiste Ann Cnop vier partituren in Italiaanse galante stijl. Zij zocht een antwoord op de vraag wat hun reis en betekenis waren. Barokensemble le Pavillon de Musique voert de naamloze vioolconcerti uit.

Schrijfster Veerle Deknopper creëert het verhaal achter de klanken. Een verhaal over het onvermogen om te schrijven, het vrouw-zijn, de beperkingen van de kerkelijke voorschriften en de tijdsgeest, maar ook over doorzettingsvermogen en verzet.

In 2020 richtte de violiste Ann Cnop het ensemble le Pavillon de Musique op in Mechelen. Het ensemble heeft als missie om nieuwe en vergeten werken te herontdekken, weg van de gebruikelijke paden. Het muziekgezelschap werkt met een kern van gespecialiseerde musici en met een variabele bezetting.

 

Credits

Ann Cnop (viool, muzikale leiding), Shiho Ono (viool), ntb (viool), ntb (viool), Sylvestre Vergez (altviool), Mathilde Wolfs (cello ), Sanne Deprettere (contrabas), Ben Van Nespen (klavecimbel), Veerle Deknopper (woord)