© Alexander Daems

Wortels

Adriaan Severins & Bruno Vanden Broecke
di 10 jun - do 12 jun
di 10 jun
-
do 12 jun

Een melkveehouder probeert zichzelf en zijn bedrijf staande te houden, terwijl zijn omgeving, zijn beesten, zijn familie en de natuur rondom steeds meer van zich laten horen. Balancerend op oude breuklijnen probeert hij juiste keuzes te maken.

Wortels is een dialoog tussen tekst en geluid, tussen landbouwer en land, traditie en moderniteit, voorgevel en ’t achterste van een tong. Tussen een boer en al de rest. Wat zit er vast? Hoe diep groeiden sommige wortels? Waar mag het bewegen?

“De opvoering van wortels in Merelbeke was rauw zoals pas gemolken melk dat is. Vooral de wisselwerking tussen geluidsfragmenten en spel moet nog groeien. Maar het personage wortel is klaar om boeren, natuurbeheerders, natuurliefhebbers en theaterfreaks in de ogen te kijken en hen al zijn vragen en dilemma’s voor te leggen. Dit dankzij Severins’ uitgebeende, heldere tekst die vooral naar het einde toe almaar krachtiger want minder concreet en meer poëtisch wordt. En dankzij de subtiele en doorleefde speelstijl van Vanden Broecke. Je verlaat de loods met veel vragen over de toekomst van de boerenstiel, veel begrip voor de steeds meer getormenteerde landbouwer, veel respect voor natuurbeheerders én veel zin in een hoeve-ijsje.” © Knack Focus

“Vanden Broecke bewijst opnieuw wat een ongelooflijke rasacteur hij is. Even genereus als transparant geeft hij stem aan een man die gevangen zit tussen traditie en vooruitgang, tussen vertwijfeling, woede en ruwe rouw.”
© De Standaard

Voor deze voorstelling werken we samen met Cultuurcentrum Mol en RURANT vzw.

Startschot Tarief: 15,50 €
Aanloop Tarief: 19 €
Laatste Kans Tarief: 19 €

Credits

Concept, tekst en geluid: Adriaan Severins
Concept en spel: Bruno Vanden Broecke
Met stemmen van Alejandra Theus, Yves Degryse, Maure Van Ballaer en Tuur Verelst
Scenografie: Tim Clement
Ondertiteling: Fien Leysen
Klankbord: Elena Peeters en Jens Vydt
Productie-assistentie: Lien Van Ballaer
Opnameleiding audio: Julie Borgmans
Muzikale ondersteuning: Howard Dann en Elke Van Buggenhout
Fagot: Liesje Brits, Jasper Charlet, Kevin De Borger en Werner Klein
Spreiding: Jimmie Dimmick
Beeld: Alexander Daems

Wortels is een productie van SLAK met de steun van Boer zoekt natuur, natuur zoekt boer, de Vlaamse Landmaatschappij en cultuurhuis de Warande. Grote dank aan ABS, Natuurpunt en alle landbouwers, natuurbeschermers en experten die hun verhaal met ons deelden.