Het Bankje

Woensdag 15 juli lanceert OPENDOEK een splinternieuw podcasttheaterproject dat over heel Vlaanderen en Brussel te beluisteren valt op ... een bankje.

In de podcast ‘Het Bankje’ ben je als toevallige voorbijganger getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.

Om dit zomerse project - naar een idee van Wim Chielens - te verwezenlijken, bracht OPENDOEK verschillende disciplines uit de amateurkunsten samen: theatermakers en acteurs, schrijvers en  grafische talenten. Allen samen hebben meer dan 100 amateurkunstenaars meegewerkt aan de podcast met 20 verschillende dialogen.

Meer dan 50 steden en gemeenten (op dit moment) hebben zich geëngageerd om op hun grondgebied op minstens 20 bankjes een QR-code aan te brengen. Die scan je met je smartphone en je bent meteen getuige van een origineel gesprek tussen twee mensen.

In stad Geel bieden we 2 routes aan: de ene route bevat 12 bankjes in het centrum van Geel over een afstand van ruim 4 km. Daarnaast wijken we uit naar Ten Aard waar we 8 prachtige bankjes vonden die samengebracht werden in een route van 3,7 km. Ontdek en download de betreffende bankjes en bijhorende routes hier. Vanaf 15 juli kan je terecht bij dienst toerisme voor een geprint plannetje waarop de bankjes aangeduid staan. Je kan uiteraard ook zonder plannetje op ontdekking gaan in de stad, met de smartphone in de hand. Tip: om de podcasts goed te kunnen horen met het omgevingsgeluid van de stad, raden we je aan om ze te beluisteren via een hoofdtelefoon of oortjes.

Wil jij je zoektocht naar de bankjes delen op sociale media? Dat doe je via #hetgeelsbankje. Veel plezier!

De podcast 'Het Bankje' is te beluisteren na het scannen van de QR-code op de betreffende bankjes van 15 juli tot 30 september. 

 

Meer informatie over de schrijvers, (stem)acteurs en grafische talenten lees je op www.opendoek.be/hetbankje. Een project van OPENDOEK in samenwerking met steden en gemeenten en met de steun van de Vlaamse Gemeenschap.