Kunstendag voor Kinderen 2023

 

De 12e editie van Kunstendag voor Kinderen komt eraan. Op zondag 19 november kunnen kinderen tot 12 jaar volop toveren met theater, muziek, dans, literatuur en beeldende kunst (of een combinatie ervan). 

Natuurlijk zijn er ook bij ons een heleboel leuke activiteiten te doen. We maken er een heuse LAPdag van. En wat is een LAPdag dan precies? Wel, dat zullen we jullie eens haarfijn uitleggen....

LAPdag is een familiedag waar jong en oud ondergedompeld worden in een gehele ervaring van kijken, spelen en bewegen. LAP neemt een hele dag het cultuurcentrum over en geeft families een speelse en culturele totaalervaring!

 

PROGRAMMA

Voorstelling Time Play om 13u00 en 15u00

Op deze familiedag in het kader van Kunstendag voor Kinderen speelt LAP haar succesvolle voorstelling Time Play (5+). En dit zelfs tweemaal! Een keer om 13u00 en nog een keer om 15u00!

Nog geen tickets? Reserveer nu!

 

 

Workshop bij voorstelling Time Play om 14u45

De kinderen worden voor en na de voorstelling nog actiever betrokken bij de voorstelling in de vorm van een workshop.  Doorheen het hele cultuurcentrum worden interactieve in- en uitloop opdrachten geïnstalleerd om kinderen actief onder te dompelen in de wereld van LAP.

Naast het artistieke en educatieve aanbod zal ook de hele omkadering en aankleding door LAP onder handen genomen worden met merchandise en zelfs een Photobooth waar kinderen zich kunnen uitleven met kostuums en attributen uit de voorstelling. 

 

 

Workshop Kinderkunstenmuseum van Vuile Vingers

We kruipen in het vel van grote kunstenaars en leren kijken en tekenen. Het worden pareltjes van kunstwerken waarvan zelfs de kinderen niet wisten dat ze het konden! Onbetaalbaar!

In deze workshop leren de kinderen grote kunstenaars en bekende schilderijen kennen. Ze krijgen heldere concrete tips om te leren tekenen en bestuderen lijnen, vormen & de kleurentheorie.

 

Randanimatie

En alsof dat niet genoeg is, is er nog veel meer te zien op Kunstendag voor Kinderen! We voorzien een tekentafel en een leeshoek. De bib van Geel zal zorgen voor een heuse voorleeshoek en dienst Jeugd maakt maskers met de kids. 

Tageldimde/Middlegate

In de foyer van cc de Werft hangen sinds 16 september kunstwerken van de tentoonstelling Tageldimde/Middlegate. Een buitenkans dus om ook deze mee te bewonderen die dag. 

Hapje en drankje

Van al dat spelen en kijken krijg je natuurlijk hele grote honger en dorst. In het cultuurcafé kan je lekker smikkelen van wat lekkers. Wat er exact op het menu staat, houden we nog even geheim!

Kom langs voor een goed gevulde en leuke namiddag! Wij kijken er al naar uit!