Yellow City International Comedy Night

Wim Helsen, Darren Harriott, Josh Jones, Sergej Lopouchanski, Thomas Smith, Esther van der Voort, Bas Birker, Bert Cels, Koen Rijsbrack, Koen Van de Ven, Steven Anthonis en Wouter De Beuf
za 5 okt om 18u00 - 23u30
za 5 okt
18u00 - 23u30
  • za 5 okt
    18u00 - 23u30
    CC de Werft, Geel
    Schouwburg

Yellow City International Comedy Night keert terug met een uitgebreid programma in de Werft.

Wim Helsen won met zijn eerste voorstelling ‘Heden Soup!’ meteen de prijs voor meest beloftevolle cabaretier. Met zijn volgende shows deed hij het nog beter en won hij tweemaal de Poelifinario: de hoogste eer binnen het Nederlandse en Vlaamse cabaret. Wim heeft een feilloze komische timing, maar de gevoelens en situaties die hij oproept zijn vaak ook pijnlijk en gênant. 

Darren Harriott (UK) werd tweemaal genomineerd voor de Edinburgh Comedy Award en is daarmee de eerste zwarte Britse stand-up comedian die die eer te beurt viel. Zijn ouders zijn van Jamaicaanse afkomst, wat hem doet spreken over het Rastafari geloof en hilarische bespiegelingen over Haile Selassie. Een stukje comedy dat in reggaestad Geel gehoord moet worden! Zijn laatste show werd zowel door The Guardian en The Evening Standard uitgeroepen tot ‘Pick of the Fringe’. Hij is vaak te zien op het kleine scherm en was zo o.a. te gast bij Live at the Apollo. 

Josh Jones (UK) geboren en getogen in Manchester is één van de beste jonge acts in het Engelse stand-up circuit. Josh Jones, working class met een hoge knuffelfactor, is een energie performer die meteen elk publiek voor zich wint. Zijn scala aan onderwerpen is enorm breed: van de speelplaats tot homorechten in Pakistan, van terplekke improviseren tot haarscherpe observatie, hij beslaat het volledige pallet. Hij scoorde nominaties voor Best Newcomer bij de Edinburgh Comedy Awards en de BBC New Comedy Award. Josh moet je gezien hebben, hij kent in Vlaanderen zijn gelijke niet! 

Thomas Smith staat bekend om zijn energieke en innemende optredens. Zijn humor wordt gekenmerkt door scherpe observaties, vaak met een hilarische twist. Met zijn charme, charisma en onmiskenbare talent behoort Thomas Smith tot de top van de Belgische comedy scene.

Sergej Lopouchanski is een eerstegeneratiemigrant uit de Sovjet-Unie, met een mix van Joods, Oekraïens en Russisch bloed in zijn aderen. Met zijn scherpe observaties over het Vlaamse leven en een speelse ondeugendheid is hij als een teddybeer met een scherp kantje. Sergej behoort tot de getalenteerde nieuwe lichting Vlaamse comedians. Naast zijn optredens als acteur in verschillende tv-reeksen zoals Crimi Cowns en Lisa, stond hij een maand op de set van de laatste Mission Impossible wat resulteerde in drie seconden op het grote witte scherm. Bij ons krijgt hij meer tijd en zal hij jou meenemen op een humortrip! 

Esther van der Voort (NL) was ooit een belangrijk ambtenaar, maar tegenwoordig succesvol als comédienne. Esther vertelt een persoonlijk verhaal over haar drukke leven als alleenstaande moeder met vier opgroeiende kinderen en over alle frustraties en boosheid die daar soms bij komen kijken. 

Tijdens de tweede editie van Schaal Lies Lefever strijden de strafste Open Mic’ers van het afgelopen seizoen om de felbegeerde trofee: Bert Cels, Koen Rijsbrack, Koen Van de Ven, Steven Anthonis en Wouter De Beuf

Bas Birker is MC van dienst. Maar niet alleen dat. Tijdens een extra voorstelling om 16u leest hij zijn kinderboek Daantje Dodo wil een hond (maar papa niet!) voor aan kinderen en hun ouders. 
Daantje Dodo wil een hond (maar papa niet!) is een vrolijk verhaal over de discussie die elke ouder vroeg of laat moet voeren: komt er een huisdier? Spoiler alert: ja. Nog een spoiler alert: de kinderen gaan er niet voor zorgen. Laatste spoiler alert: Ouders hebben veel minder te zeggen dan ze denken.
Voor de liefhebbers zal Bas na de voorleessessie beschikbaar zijn om het boek te signeren, en om te horen hoe ook jij werd opgezadeld met een ongewenst huisdier. Deze voorstelling gaat apart in verkoop en hiervoor hanteren we de tarieven voor de familievoorstellingen. Reserveer je eerst voor het avondprogramma, dan ontvang je van ons een kortingscode voor deze voorleesvoorstelling! 

Fokke van der Meulen interviewt tijdens de pauzes de comedians voor een aflevering van zijn bejubbelde Fokcast.

Startschot Tarief: 20 €
Aanloop Tarief: 25 €
Laatste Kans Tarief: 30 €