© FroeFroe & Johnny Mus

Lampje

FroeFroe & Johnny Mus
zo 1 dec om 14u30 - 15u30
zo 1 dec
14u30 - 15u30
  • zo 1 dec
    14u30 - 15u30
    CC de Werft, Geel
    Schouwburg

Vrij naar het bekroonde boek van Annet Schaap.

Een voorstelling vol poppengeweld, acteurstalent, live muziek en video voor iedereen vanaf 9 jaar.

Theater FroeFroe was helemaal ondersteboven van dit schitterende verhaal. Lampje is een avonturenroman met een waanzinnige heldin, maar het is ook een sfeervol en poëtisch hedendaags sprookje. Lampje is een verhaal over vriendschap en mogen zijn wie je bent.

Lampje woont met haar vader in een vuurtoren. Haar vader is vuurtorenwachter en een dronkaard. Lampje moet regelmatig haar vader helpen om de vuurtoren elke avond brandend te houden. Op een stormachtige dag gaat alles mis: de lamp brandt niet omdat haar vader weer te dronken was. Een schip slaat te pletter tegen de rotsen, er zijn slachtoffers en de gemeente wil maatregelen. Lampje wordt uit huis gehaald, weg van haar vader. Ze wordt geplaatst, voor haar eigen goed, in het Zwarte Huis. Het Zwarte Huis is een groot kasteel dat eigendom is van een schatrijke zeekapitein. Niemand wil er werken omdat er een monster woont. En dan raakt Lampje bevriend met het monster.

Annet Schaap is een super illustratrice. In 2017 schreef ze haar eerste eigen jeugdboek, Lampje. Ze won er alle Nederlandse literatuurprijzen mee waaronder de Gouden Griffel, de Boekenleeuw en ook de Woutertje Pieterse Prijs. Hiermee werd Lampje meteen een klassieker. Het boek is wereldwijd al in meer dan 25 talen vertaald. 

Startschot Tarief: 8 € 
Startschot Tarief kind: 7 €
Aanloop Tarief: 10 €
Aanloop Tarief kind: 9 €

 

vanaf 9 jaar

 

www.johnnymus.be
www.froefroe.be

Credits

Met: Mieke Laureys, Bert Dobbelaere, Gert Dupont, Annelore Stubbe, Chanou Mekenkamp (stage), Tanya Zabarylo e.a. 
Live muziek: Samuel Renascent (Vekeman)
Techniek: Jamy Hollebeke (videocreatie), Marjolien Cuypers e.a.
In coproductie met Johnny MUS