© Clara Hermans

ULTRA

fABULEUS & Reut Shemesh
ma 30 sep om 13u30 - 14u45
ma 30 sep
13u30 - 14u45

“It is harder to be a man today, and in many ways, that’s a good thing.”
(Christine Emba)

In deze dansproductie laten tien jongeren hun ‘mannelijke’ energie de vrije loop: explosief en kwetsbaar. Op de dunne lijn tussen feestvreugde en rebellie. ULTRA stelt vragen bij wat de rol van de man is in onze veranderende tijden, maar het is vooral een portret van een groep tieners in een wereld vol verwachtingen en labels.

Choreograaf Reut Shemesh was de voorbije jaren onder meer huisartiest bij K3/Hamburg en tanzhaus nrw Düsseldorf, een theater waar fABULEUS regelmatig te gast is. Voor de creatie van ULTRA liet Reut zich inspireren door de dynamiek van fanatieke voetbalsupporters en door de persoonlijke vragen die ze zich stelt als moeder van een opgroeiende zoon.

Ideaal voor:

4de jaar secundair
3de graad secundair

Kan ook voor:
buitengewoon secundair onderwijs

 

www.fabuleus.be

Noem het mannelijke energie als bovenlaag, als een laag vernis op de kwetsbare onderlaag. Naar die kwetsbaarheid wordt gezocht op het toneel, niet sentimenteel, niet klef, maar echt wel cool en gedurfd.

Credits

Concept & choreografie Reut Shemesh
Creatie & dans Andreas Crommelinck, Jinte De Greef, Luna Fall, Emma Ghijs, Kyano Holbrechts, Karsten Janssens, Glory Ofori-Asamoah, Mathis Schellekens, Ridder Seghers & Fien Simons
Assistentie choreografie Katja Pire
Dramaturgie Daniel Rademacher
Scenografie, video & lichtontwerp Ronni Shendar
Muziek Simon Bauer
Kostuums Joëlle Meerbergen
Assistentie kostuums Femke Vanweddingen
Cocreatie fABULEUS & Reut Shemesh Company
Coproductie tanzhaus nrw, met financiële steun van de "Bündnis internationaler Produktionshäuse”, Perpodium & STUK

Met de steun van de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap, de Tax Shelter van de Belgische federale overheid, das Ministerium für Kultur und Wissenschaft des Landes Nordrhein-Westfalen im Rahmen der Spitzenförderung Tanz und der Kunststiftung NRW en Tanzfaktur Köln.