© FroeFroe & Johnny Mus

Lampje

FroeFroe & Johnny Mus
ma 2 dec om 13u30 - 14u45
ma 2 dec
13u30 - 14u45
  • ma 2 dec
    13u30 - 14u45
    CC de Werft, Geel
    Schouwburg

Een voorstelling vol poppengeweld, acteurstalent, live muziek en video voor iedereen vanaf 9 jaar.
Theater FroeFroe was helemaal ondersteboven van dit schitterende verhaal. Lampje is een avonturenroman met een waanzinnige heldin, maar het is ook een sfeervol en poëtisch hedendaags sprookje. Lampje zit vol heerlijke figuren en karakters die het boek tot een inspriratiebron maken voor iedere verteller. Ouders, leerkrachten, televisiemakers en theatermensen vallen voor Lampje. Wij dus ook.

Lampje is een verhaal over vriendschap en mogen zijn wie je bent.

Lampje woont met haar vader in een vuurtoren. Haar vader is vuurtorenwachter en een dronkaard. Lampje moet regelmatig haar vader helpen om de vuurtoren elke avond brandend te houden. Op een stormachtige dag gaat alles mis: de lamp bradt niet omdat haar vader weer te dronken was. Een schip slaat te pletter tegen de rotsen, er zijn slachtoffers en de gemeente wil maatregelen. Lampje wordt uit huis gehaald, weg van haar vader. Ze wordt geplaatst, voor haar eigen goed, in het Zwarte Huis. Het Zwarte Huis is een groot kasteel dat eigendom is van een schatrijke zeekapitein. Niemand wil er werken omdat er een monster woont. En dan raakt Lampje bevriend met het monster.

Annet Schaap is een super illustratrice. In 2017 schreef ze een eerste eigen jeugdboek Lampje. Ze won er gewoon alle Nederlandse literatuurprijzen mee waaronder de Gouden Griffel, de Boekenleeuw en ook de Woutertje Pieterse Prijs. Hiermee werd Lampje meteen een klassieker. Het boek is wereldwijd al in meer dan 25 talen vertaald. 

Dit is een coproductie van Theater FroeFroe en Johnny Mus.
Mieke Laureys en Marc Maillard hebben gaan na de berwerking van "Gitte" opnieuw een kanjer van de jeugdliteratuur te lijf. Ze bewerken het boek tot een voorstelling waarin beeld en theater mekaar heerlijk optillen.

Vrij naar het bekroonde boek van Annet Schaap.

Ideaal voor:

4de leerjaar
3de graad lager

Kan ook voor:
3de leerjaar

www.froefroe.be

Credits

Met: Mieke Laureys, Bert Dobbelaere, Gert Dupont, Annelore Stubbe, Chanou Mekenkamp (stage), Tanya Zabarylo e.a. 
Live muziek: Samuel Renascent (Vekeman)
Techniek: Jamy Hollebeke (videocreatie), Marjolien Cuypers e.a.
In coproductie met Johnny MUS