© Michael Schack

Rechtop!

Michael Schack
di 21 jan
di 21 jan

MICHAEL SCHACK STAAT & SPEELT “RECHTOP!”

Het gebeurt zelden dat leerlingen én leerkrachten sinds die eerste ’S.L.I.M.’ try-out in november 2011 zo talrijk en enthousiast op een schoolvoorstelling blijven reageren. Ook tijdens het jongste speelseizoen is drummer/solo artiest Michael Schack snel blijven inspelen op de jongerencultuur en actualiteit met een positief duidende, genre overstijgende en inspirerende muzikale voorstelling waarin de link met het nut van de op school aangeleerde vakken én ook de thematiek van sociale media alle leeftijden is blijven aanspreken.

Maar vandaag evolueert ook de jongerencultuur alsmaar sneller. Spotify en Apple Music zijn de nieuwe radio’s, YouTube de nieuwe prime time TV, Hip-Hop is terug ‘hot’, Instagram wint van Snapchat, een slechts 17 jaar jonge The Voice winnares is lead zangeres van Hooverphonic kunnen worden, enkele jonge slimme geesten schrijven in het Kortrijkse de code voor een nieuwe wereldgame. De jongeren kiezen én maken hun media. En hun favoriete muziekjes en beelden kunnen hen vandaag meer dan ooit inspireren in plaats
van ze te doen concurreren met elkaar. Ze kiezen immers zélf.

Michael Schack wil met zijn nieuwe voorstelling, “RECHTOP!”, jongeren muzikaal verbinden in plaats van ze te ‘beleren’. Het jonge publiek kan elkaar zo meer leren respecteren dan elkaar “ambeteren”. Sinds hij naast zijn internationale tournees met #Netsky nu ook als uniek solo optredende #DJDrummer de wereld rondreist én scoort, is Michael’s inzicht en respect voor het jonge publiek en hun voorkeuren en grillen verder blijven groeien. Talrijke jongeren zijn hem en zijn constructief inspirerende boodschap ook op sociale media komen vinden. Vandaar Michael’s goesting én betrachting om voor hen RECHTOP te gaan staan en ondanks het- gemis van een comfortabel zittende drumkruk op die drums en aan de microfoon nog meer
duidend van jetje te geven dan voorheen.

Het afgelopen zomerfestivalseizoen stond hij (letterlijk) solo niet enkel op de grotere podia in de Benelux, maar ook in Oost-Europa, Korea, Japan, Australië, Turkije en het Midden Oosten. Ook daar luisteren jongeren naar dezelfde hedendaagse, hitgevoelige muziek die verre van inhoudsloos hoeft te zijn. Van Tomorrowland tot Ultra Korea, jongeren willen ook iets écht live beleven.

De RECHTOP! schoolvoorstelling wil dan ook een aanzet geven tot een continu beleven van 3 dimensies in plaats van het tweedimensionale turen op een smartphone scherm. RECHTOP! wordt zo een verbindende creativiteitsbooster, waarin de door Tomorrowland clichématig omschreven “The People Of Tomorrow” samen met hun leerkrachten helemaal zichzelf kunnen zijn, muziekjes goed en minder goed mogen vinden, en interactief mee de show maken.

Ideaal voor:

1ste graag secundair
2de graad secundair
buitengewoon secundair onderwijs

Kan eventueel ook voor:
3de graad secundair