CQ.

Abattoir Fermé
di 28 mei om 20u15 - 21u45
di 28 mei
20u15 - 21u45

Een voorstelling over anonimiteit, eenzaamheid en onze vervreemding van ‘wat het is om mens te zijn’

De stad is oud, koud en donker.
Er staat een appartementsblok met onderin een nachtwinkel die steevast wordt bevoorraad, maar waar nooit iemand is. Er klinkt gefluister in de buizen op ’t toilet. Een stem die spreekt in een vergeten taal en om verboden dingen vraagt.
De onzichtbare buren zijn iets aan ’t bouwen, ge kunt het horen.
Niemand weet wat.
Zij weten het ook ni.
Op een dag stond er een bouwdoos voor de deur en de handleiding stak in de bus.
Niemand weet hoe kort de dag wordt en hoe lang de nacht gaat duren en niemand wil alleen sterven dus –Bon.
Ge weet wat doen.

CQ. speelt zich af in en rond “Het Blok” – een even reëel als mythisch flatgebouw dat werd opgetrokken in de 1970’s en zich in vergevorderde staat van verval bevindt. Een postapocalyptische omgeving van roest en woekering, waarin geheimen en rituelen worden uitgewisseld onder de donkere mantel van een schijnbaar eindeloze nacht. CQ. (als in: ‘seek you’) toont de verhalen en complicaties van verschillende bewoners van het gebouw – onuitgesproken relaties in de trappenhal, generaties durende burenruzies, een lift als transitplek voor verborgen liefde. Een wereld die op de onze lijkt, waarin mensen buren zijn, maar mekaar niet kennen en niet zien. Hun verlangen naar contact is groot, maar hun daadkracht klein.

CQ. wordt een half-beeldende, half-gesproken voorstelling over anonimiteit, eenzaamheid en onze vervreemding van ‘wat het is om mens te zijn’, en over de symbiose tussen mens en technologie. Geïnspireerd door de unheimliche eenzaamheid in de schilderijen van Delvaux en door de traditie van het Vlaamse magisch-realisme, maar op zijn Abattoirs: fascinerend, trippy, grotesk-grappig én ontroerend.

Standaardprijs: € 20
Vroegboekprijs: € 17

 

www.abattoirferme.be

Credits

Tekst & regie Stef Lernous
Spel Steve Geerts, Berthe Kilozo, Kirsten Pieters, Tine Van den Wyngaert, Chiel van Berkel
Met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap en stad Mechelen.
Scenografie Sven Van Kuijk 
Productie Abattoir Fermé / Kunstencentrum nona