© Sofie Knijff

Schopenhauer

Stefaan Van Brabandt & Damiaan De Schrijver
do 13 feb om 20u15 - 21u30
do 13 feb
20u15 - 21u30
  • do 13 feb
    20u15 - 21u30
    CC de Werft, Geel
    Schouwburg

Na het alom geprezen en meermaals bekroonde SARTRE & DE BEAUVOIR komt filosoof-schrijver-regisseur Stefaan Van Brabandt met het langverwachte vijfde deel van zijn succesvolle filosofen-theaterreeks: SCHOPENHAUER, gespeeld door één van onze grootste acteurs: Damiaan De Schrijver (bekend van zijn talrijke rollen in theater en op tv in De Ronde, Recht op Recht, Terug naar Oosterdonk, Kijk eens op de doos,
Spike, Met Man en Macht ...).

Ons leven wordt volgens de vrolijke pessimist en lachende mensenhater Arthur Schopenhauer gekenmerkt door leed en verveling en is bijgevolg één grote vergissing. Niettemin is de filosofie van ‘de zwartgalligste filosoof aller tijden’ buitengewoon opbeurend, aanstekelijk en zelfs bevrijdend. Nietzsche - die Schopenhauer als zijn “leermeester en opvoeder” zag - prees hem om ‘de grote vrolijkheid’ en beschouwde deze vrolijkheid zelfs als één van zijn belangrijkste eigenschappen.

“Laten we er nu eens van uit gaan dat het leven de moeite waard is,” schreef Schopenhauer, “hoe moeten we het dan inrichten om er zoveel mogelijk geluk uit te halen?”.

Met SCHOPENHAUER wil Stefaan Van Brabandt van het tragikomische leven en het verlichtende denken van zijn lievelingsfilosoof, gespeeld door zijn lievelingsacteur Damiaan De Schrijver, wederom toegankelijk en sprankelend theater maken. Theater dat doet lachen, ontroert én aan het denken zet.

Door de mix van eenvoud, humor en wijsheid worden de filosofen in zijn voorstellingen steeds mensen van vlees en bloed, die ons hun leven en filosofie vertellen in een even bevattelijke als sierlijke taal, vol rake zinnen, scherpe observaties en rijke, inspirerende filosofische inzichten.

Startschot Tarief: 16 €
Aanloop Tarief: 20 €
Laatste Kans Tarief: 23 €

 

Credits

Concept, tekst en regie: Stefaan Van Brabandt
Spel: Damiaan De Schrijver
Producent: De Verwondering vzw in samenwerking met Het Zuidelijk Toneel
Coproducent: Arenberg
Beeld: Sofie Knijf
Spreiding: Jimmie Dimmick

Met de steun van Literatuur Vlaanderen