© Collectief Verlof

EXIT

Circumstances
di 15 okt
di 15 okt

GEEN IEDEREEN ZONDER MIJ, GEEN IK ZONDER DE ANDER.

‘EXIT’ is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partneracrobatie en balansbord samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans). Vier individuele disciplines in één collectieve taal.
 
‘EXIT’ toont de ontmoeting van vier individuen die één collectief pad belopen. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. We bewegen ons als mens sowieso altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? En wat met het spanningsveld tussen het individu en de groep? In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico.

Ideaal voor:

2de graad lager
3de graad lager

1ste graad secundair onderwijs
buitengewoon secundair onderwijs

 

www.circumstances.be

‘Exit’ is een speelse en geraffineerde combinatie van acrobatiek, dans en slapstick

Credits

Concept, choreografie: Piet Van Dycke
Performers: Christopher Mc Auley/Alejandro García Bustos, Luuk Brantjes/Benedikt Löffler, Samuel Rhyner/Raff Pringuet en William Blenkin/Harrison Claxton
Muziek: Bastiaan van Vuuren/Bastian Benjamin
Dramaturgie: Marie Peeters
Installatie: Arjan Kruidhof en Arjen Schoneveld
Scenografische ondersteuning: Menno Boerdam
Lichtontwerp: Edwin Van Steenberghen
Techniek: Casper Van Overschee
Productieleiding: Sam Cunningham
Vooronderzoek: Bavo De Smedt, Marius Cavin en Raff Pringuet
Coproductie: Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt-Dommelhof, HET LAB Hasselt, circ’uit, Miramiro, Cirklabo

Met steun van: PLAN, Stad Leuven, Grensverleggers/deBuren (een regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland)