© Lies Borgers

Alles wat je moet weten

Fernand
do 7 nov
do 7 nov

Buiten is het stralend weer, en jij moet de godganse dag binnenblijven om onzinnige leerstof in je hoofd te stampen. Dat overkomt je jaar na jaar, terwijl het echte leven aan je voorbijtrekt. Fernand lost dit voor je op. Als alles altijd terugkomt, waarom nog langer stilstaan bij nutteloze feiten? Fernand filtert voor jou de grote verhalen uit alle bagger en bezorgt je een landkaart voor het puberleven. De kortste weg naar the juicy stuff.  

Speciaal voor jou lijsten we op welke zaken er écht toe doen. We leren je in 60 minuten de do’s en don’ts van je middelbareschooltijd. 

Hoe onderhandel je met je ouders zodat plots alle deuren opengaan? 
Hoe verover je de liefde van je leven? 
Welke tips en tricks heb je wél nodig om de wereld aan te kunnen?

Gooi alle droge werkblaadjes uit het raam. Geef ons een uur van je kostbare tijd en breng de rest van je middelbare schoolcarrière al fluitend door.

Na ‘Niet echt, wel waar’ (ode aan het theater) en ‘Onzin voor gevorderden’ (ode aan de wetenschap) brengt Fernand met hun nieuwe coming of age-voorstelling ‘Alles wat je moet weten’ een ode aan de meest verwarrende jaren van het leven. De puberjaren. Het wordt een ode aan de verbinding. Verbinding tussen pubers. Tussen pubers en hun ouders, leraars. Verbinding tussen Fernand en het publiek. 

 

Ideaal voor:

1ste jaar secundair
buitengewoon secundair onderwijs

Kan eventueel ook voor:

2de jaar secundair

 

www.fernandspeelt.be

Credits

Creatie en spel: Heleen Desmet, Bram Kelchtermans, Alicia Andries en Tuur Van Boxem
Creatie en regie: Steven Beersmans
Muziek: Thijs Boyen
Coaching en zakelijke productie: Sabien Van Moorter
Scenografie en lichtontwerp: Michiel Van Cauwelaert
Kostuum: Elise Goedgezelschap
Techniek: Bregt Janssens
Productie: Fernand in coproductie met Perpodium

Met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid via uFund Met dank aan DeFIGURANTEN, CC De Steiger, Cultuurhuis Merelbeke, CC MUZE, deRuimte, De MET, fABULEUS, hetpaleis, 30CC en Lucas Heytens