© Jean Blaute

Met vallen en opstaan, een muzikale lezing

Jean Blaute
za 18 mei om 20u15 - 21u30
za 18 mei
20u15 - 21u30

  TIP van onze programmator Roel

Jean schreef een fantastische biografie die verplichte kost is voor elke Belpopliefhebber. Deze man heeft en had een onmiskenbare hand in de muziek die elk van ons nauw aan het hart ligt. Kom luisteren naar zijn verhaal én zijn muziek.

 

Als zoon van muziekhandelaars in Zottegem kreeg Jean Blaute een levensadagium cadeau van zijn moeder: “Het is niet de schuld van Eddy Wally dat mensen geen platen van Miles Davis kopen”. Het blijft tot vandaag een leidraad voor de veelzijdige muzikantproducer. Zijn biografie is geen droge samenvatting van de rijke carrière van Jean Blaute. Zijn levenslessen verdienen immers meer ruimte dan enkel maar de naakte feiten. Naast talloze anekdotes, bv. over zijn korte carrière bij de vuilnisdienst in New Orleans, belicht Jean ook zijn hang naar melancholie, het vermoeiende imago van guitig vrolijk Fransje en zijn afkeer van de parasieten in de muziekindustrie.

Zijn onlangs verschenen biografie van de 'George Martin van de Lage Landen' met de gelijknamige titel Met vallen en opstaan, vormt de basis voor de voorstelling. Jean Blaute zal je entertainen met zijn herinneringen aan zijn ongewone leven dat veel meer is dan de zotskap Jean Blaute. Uiteraard – hoe kan het ook anders - is er ruimte voor muziek. Daarvoor krijgt Jean gezelschap van een compagnon de route. Wie? Kom kijken en ontdek met het ons!

Dit seizoen brengt hij gitarist Eric Melaerts mee als special guest!

Jean Blaute & Eric Melaerts - a match made in heaven

Ik heb het in geen enkel huwelijk noch relatie langer volgehouden dan in mijn verbond met Eric Melaerts. Dat geldt in mijn richting uiteraard ook voor hem. Sinds begin de jaren ’80 hebben wij ons samen nuttig gemaakt in diverse opnamestudio’s, honderden uren, op podia, TV shows in BE en NL en nog het allerliefst tezaam, in duo, genoten van onze theaterexploten Gedeelde Adoraties. Dat is al even geleden en daarom voelde ik de onvermijdelijke drang om zowel onze koppen als onze muziekinstrumenten weer tezaam te brengen op mijn muzikale lezing “Met Vallen en Opstaan”. Er wordt passioneel en eclectisch muziek gespeeld, geschraagd in historische duiding, dwz we spelen niet zomaar wat. En ach ja: er mag al eens gelachen worden.
Welkom bij ons.

Jean Blaute"


Jean Blaute

Standaardprijs: € 18
Vroegboekprijs: € 15