© CC de Werft

1994

Lotte Stevens, Jasper Erkens, Cas Vandecruys, Martine Dams, David Poltrock en Joppe Bestevaar
za 28 sep om 20u15 - 22u00
za 28 sep
20u15 - 22u00
  • za 28 sep
    20u15 - 22u00
    CC de Werft, Geel
    Schouwburg

De Werft viert dit jaar haar dertigste verjaardag en dat zal je geweten hebben! Ben je een trouwe Werft bezoeker, dan is deze avond absoluut voor jou!

Tijdens deze feestavond vliegen we terug naar 1994. En dat doen we niet zomaar. In tijden dat er meer wordt gefocust op verschillen dan op overeenkomsten, tonen wij dat het anders kan. Een reeks oude en nieuwe Gelenaren, sommige ingeweken en andere uitgevlogen, maar elk op de een of andere manier verbonden aan de Werft en topper in totaal verschillende muzikale milieus bundelen op onze vraag hun krachten voor een uniek concert.

1994 was een muzikaal grand cru jaar. Dookie van Greenday, Troublegum van Therapy?, Superunknow van Soundgarden, de blauwe van Weezer, Grace van Jeff Buckley, Parklife van Blur, No need to argue van The Cranberries, Nirvana Unplugged…. Het is maar een greep uit de iconische albums die dat jaar op de wereld werden losgelaten. Of wat dacht je van dancehits zoals The rhythm of the night of Eins, Zwei, Polizei. Of voor de reggaefanaat Baby I love your way van Big Mountain.

Dichter bij huis liet De Mens hun tweede album op ons los en vestigde Noordkaap de aandacht op Panamarenko en de drukte in Leuven. Good Shape bracht Take my love, Will Tura zong Hemelsblauw en Def Dames Dope gaf seksuele voorlichting. Bart Peeters maakte het mooie weer met The Radios en dropte Teardrops. Pat Krimson maakte deel uit van Leopold 3 en bracht Vergeet mij nietje. Dana Winner woonde nog niet in Geel maar zong over Zeven regenbogen.

De muzikale leiding ligt in handen van Hans Mullens die het trio Kameel dat hij vormt met Patrick Steenaerts (o.a. Yevgueni) en Geert Roelofs (o.a. Barbara Dex) voor de gelegenheid aanvult met Joppe Bestevaar (Brussels Jazz Orchestra) en David Poltrock (o.a. De Mens).

De vocalen zijn voor rekening van Lotte Stevens (o.a. Mega Mindy, Jeanne d’Arc musical, Red Star Line musical), Jasper Erkens, Martine Dams en Cas Vandecruys. En wie weet duikt er hier of daar nog een verrassingsgast op.

Verwacht je aan eigenzinnige interpretaties die alle richtingen kunnen uitgaan. Vocalisten met songs en genres die je misschien van hen niet zou verwachten. Hits in een andere versie, tegendraads maar telkens wel ontegensprekelijk herkenbaar. Een beetje wat de Werft is sinds 1994. Na afloop gaat het feest verder in de Waai in de vorm van een 90’s party.

Met een ticket voor 1994 koop je je ticket voor deze fuif tegen een voordeeltarief aan. Je eerste drankje krijg je van ons er gratis bij!

Startschot Tarief: 10 €
Aanloop Tarief: 15 €
Laatste Kans Tarief: 20 €